One Nordic Kraftmontasje interessert i Oppdølsstrandatunnelen

One Nordic Kraftmontasje bekreftet denne uken at de er interesserte i elektrojobben i Oppdølsstrandatunnelen etter at danske K B Electrotech ble kastet ut av prosjektet.

Det melder Tidens Krav onsdag.

One Nordic Kraftmontasje bekreftet i et møte mandag at de er interessert i å overta elektro-jobben i tunnelen gjennom Oppdølsstranda i Møre og Romsdal.

Les også: Utenlandsk entreprenør kastes ut av flere tunnelprosjekter

- De signaliserte positiv interesse og oppga at de har tilstrekkelig ledig kapasitet, forteller prosjektleder Per Bjørn Gjelsten i Statens vegvesen til Tidens Krav.

Han mener derfor det kan ligge til rette for at de overtar oppdraget fra KB Electrotech, men presiserer overfor den nørmørsbaserte avisen at det ikke er inngått noen avtale foreløpig.

Selskapet har blant annet ikke bekreftet formelt at de fortsatt vedstår seg prisen på 40,1 millioner kroner fra anbudskonkurransen sist vinter.

Gjelsten antar at en endelig avklaring neppe finner sted før om et par uker. Det har dels også sammenheng med at Statens vegvesen må få ryddet av veien enkelte uavklarte forhold som angår forholdet til K B Electrotech, som opprinnelig vant anbudskonkurransen.

- Boet har også rett til, før heving, i egen regi, å fullføre kontrakten. Vi ser på det som lite aktuelt, sier Gjelsten.

Denne uka kom det for øvrig melding fra Horsens i Danmark om at KB Electrotech er tatt under konkursbehandling. Det skjedde visstnok fredag 25. oktober. Da ble det også oppnevnt bobestyrer.

- Dette tolker vi slik at selskapets ønske om gjeldsforhandlinger ikke lot seg realisere. Derfor må vi nå forholde oss til bobestyrer når det gjelder hevingen av kontrakten med K B Electrotech, sier Gjelsten.