200.000 i stipend til ingeniørspirer

Ti prisvinnere mottok 20.000 kroner hver da Sivilingeniør Gunnar M. Backes’ stipend ble delt ut på torsdag.

Stipendet deles ut til studenter som har gjort seg positivt bemerket i løpet av deres tid i BackeGruppen, enten med oppgaveskriving eller som deltidsarbeidende.

- Bransjen vår sliter med rekrutteringen. Vi har behov for flere ingeniører, og vi håper stipendet kan bidra til økt motivasjon og at det kan bidra til at studentene kan fokusere på studiene, sier Sven Christian Ulvatne, sjef i Backe Entreprenør.

BackeGruppen deler årlig ut stipendet som bærer deres grunnleggers navn. Formålet med stipendet er å fremme rekrutteringen til entreprenørbransjen gjennom å støtte studenter som er dedikerte til faget. Det er 13. året stipendet deles ut, og er en viktig del av arbeidet BackeGruppen gjør opp mot studenter.

- Vi ser hvor stor nytte vi har av deres ferske kunnskap, og blir stadig imponert over kvaliteten på bachelor og masteroppgavene som gjøres i samarbeid med oss. Stipendet er selskapets måte å gi en oppmerksomhet og støtte til de som har lagt ned mye arbeid i BackeGruppen, forteller Sven Christian Ulvatne.

Simen Bryn har jobbet i AS Ingeniør Gunnar M. Backe ved siden av studiene, og er en av de ti prismottakerne. Nå skriver han prosjektoppgaven sin i samarbeid med BackeGruppen, og planlegger også masteroppgave for samme selskap. Han er svært fornøyd med å få tildelt stipendet.

- Dette tar jeg som en tilbakemelding på at arbeidet jeg har gjort for og med BackeGruppen har blitt lagt positivt merke til. Det betyr mye for motivasjonen min til å stå på videre, ikke minst med innspurten av studiene, forteller Simen Bryn.

I 2011 var Karoline Straume en av mottakerne av stipendet. Hun har nå fullført studiene og jobber som ass. prosjekteringsleder i Aasen Bygg.

- Stipendet bidro til at jeg klarte å være motivert og fokusert i arbeidet med masteroppgaven. Støtte og god oppfølging i studietiden gjorde BackeGruppen til en attraktiv og ønsket arbeidsplass etter endte studier, avslutter Karoline.