Veidekkes betongkonferanse satt som støpt

Veidekkes årlige betongkonferanse bød på flere nyheter og solide faglige tradisjoner da 150 ansatte i konsernet møttes i Lillestrøm torsdag.

Betongkonferansen 2013 i Veidekke-konsernet er årets faglige høydepunkt for mange av de ansatte i konsernet. Under årets konferanse hadde omtrent 150 stykker møtt opp fra alle nivåer i fra hele Skandinavia. Leder for Veidekkes fagavdeling for V-teknikk, Eivind Heimdal, var konferansier under konferansen, og kunne fortelle at dagen prioriteres høyt i konsernet.

– Her kommer alle, fra forskalingssnekkere til konsernsjefen. Det er temmelig unikt. Her deler man informasjon og faglig påfyll, samtidig som det er veldig sosialt, og en flott kontaktplass, forteller Heimdal.

Årets betongkonferanse var den første siden Veidekke fikk ny konsernsjef 1. juli i år. Giske benyttet derfor anledningen til å stifte bekjentskap med de frammøtte Veidekke-kollegene.

Den nye konsernsjefen var dog ikke eneste nyhet under årets konferanse.

I tillegg til de frammøtte fra innad i konsernet, hadde Veidekke også invitert fem leverandører som hadde stand på konferanseområdet. Sika Norge, Reforcetech, Peri, PCI og Heatwork var alle på plass, og både presenterte produktene sine, og etablerte nærmere kontakt med samarbeidspartnerne sine i Veidekke.

Les også: Veidekke skal bygge tunnel på FV 7 i Granvin

De faglige innleggene i første halvdel av konferansen rettet blikket framover, mot en mer teknologisk byggeplass.

Anleggsleder Morten Barreth presenterte noen av de mange fordelene ved å benytte BIM i planleggingen og oppfølgingen av betongarbeider på byggeplassen, og kommunikasjonsarbeider Ane Sangnes dro i gang debatten om hva Veidekke trenger i den interne kommunikasjonen.

I løpet av 2014 skal konsernet knyttes tettere sammen på intranett, inspirert av den åpne kommunikasjonen man har på sider som Facebook, slik at de forskjellige erfaringene og rådene til konsernets omtrent 6.000 ansatte kan dras veksel på av alle.