Overraskende enige om samferdsel

Samferdselsskolens første alumnitreff ble en sosial fagprat preget av entusiasme og enighet.

Vegvesenets seminarsatsing Samferdselsskolen hadde sitt første alumnitreff under årets Bygg Reis Deg-messe, og skriver denne uken om engasjerte og samstemte deltakere.

- Det er overraskende hvor enige vi har blitt på tvers av bordet etter å ha gått Samferdselsskolen, sa en av deltakerne på Samferdselsskolens første alumnitreff.

Tidligere deltakere på Samferdselssektorens eneste samhandlingsstudie ble invitert til gjenforeningstreff på Gardermoen og Lillestrøm i forbindelse med Bygg Reis Deg.

Uvurderlig nettverk

- Vi har hatt lyst til å gjøre dette lenge, forteller prosjektleder Odd Erling Botn.

- Vi bygger samhandlingskompetanse, forståelse for de andre og ikke minst brennende engasjement for bedret samhandling hos deltakerne våre fra både entreprenør-, rådgiver- og byggherresiden på Samferdselsskolen. Når de uteksamineres, møter de hverdagen der dette ikke er til stede i like stor grad. Vi tror at hele samferdselssektoren har mye å vinne på at får møtes igjen, på tvers av kull, i et stadig økende nettverk av likesinnede, forklarer Botn, som mener samhandlingskompetanse er en avgjørende suksessfaktor i både små og store prosjekter.

Bestilling fra vegdirektøren

Deltakerne fra Samferdselsskolens to første kull var blitt utfordret av vegdirektøren til å komme med innspill til hvordan samferdselssektoren kan øke sin gjennomføringsevne i forhold til den forestående NTP'en. Dette skulle de jobbe med i en workshop men først skulle de ha en uformell «Bli-kjent-runde» med tilbakeblikk fra sin tid på Samferdselsskolen.

- Det ene gikk fort over i det andre, kan du si, og workshop-en gikk på overtid selv om en fristende middag ventet. Jeg tror rett og slett deltakerne nesten hadde det for moro med å diskutere, sier Botn, som regner med at alumnitreffene blir en årlig hendelse fremover.

Det hører med til historien at deltakeren som var overrasket over enighetsnivået tilhørte gruppen som fullførte sitt arbeid i Workshop'en 20 minutter før de andre.


Samferdselsskolens tredje kull avrundes i november og søknadsfristen for kull fire er førstkommende fredag 1. november.