Øker el-sikkerheten på Ringerike

Gammelt, slitt og usertifisert utstyr øker faren for brann- og personskader. Ringeriks-Kraft Service AS har kvittet seg med 70 bekymringer og valgt El-Bjørn som ny leverandør av sikre løsninger.

Byggestrømskap er en midlertidig strømløsning som er ment for en tidsbegrenset periode, gjerne i forbindelse med byggeprosjekter eller arrangementer. Stadig opp- og nedmontering, utsatte miljøer og kontinuerlig drift sliter på skapene. Kjente utfordringer er jordfeil, defekte kasser, svikt i sentrale komponenter, brutte eller ødelagte kabler, farlige og hjemmesnekra forsøk på reparasjoner/utbedringer, og at service og vedlikehold ikke har vært tilstrekkelig utført.

– Som løsning faller byggestrømskap inn under NEK 400 som setter minimumskrav til planlegging, montasje og verifisering av elektriske lavspenningsinstallasjoner. Kravene skal sikre personer, husdyr og eiendom mot farer og skader, sier Trond Haga, distriktssjef i El-Bjørn.

– Det er usikkerhet i bransjen rundt slike installasjoner og de fleste er ikke klar over ansvaret ved bruk, eller velger å ikke gjøre noe med det. Vi oppfordrer til å tenke sikkerhet i forbindelse med alle elektriske installasjoner, sier Haga.

Ringeriks-Kraft Service er en landsdekkende leverandør av entreprenørtjenester innen klassisk e-verk, vei, elektro og utskifting av de nye smarte AMS-strømmålerne. For å være trygge på at selskapet beskytter liv og verdier har Ringeriks-Kraft Service erstattet alle byggestrømskap med trygge og riktige løsninger fra El-Bjørn. 70 nye skap er kjøpt inn og erstatter eldre og utrangerte modeller. Selskapet leverer kun provstrøm-installasjoner med nye El-Bjørn-skap. Løsningene ble valgt på grunn av kvalitet, funksjonalitet og pris.

– El-Bjørn var den eneste aktøren vi fant som innfridde kravene i gjeldende lovverk og forskrifter. De nye skapene gjør at vi kan levere riktig løsning og nødvendig el-sikkerhet til våre kunder. Dette er i tråd med vårt samfunnsansvar som vi tar på alvor, sier Trond Ausland, elektroinstallatør og prosjektleder i Ringeriks-Kraft Service AS.

De nye El-Bjørn-skapene er også rustet opp med nye «smarte» målere med toveis kommunikasjon som gir automatisk oversikt og rapportering på stømforbruk.

– Leveransen til Ringeriks-Kraft Service er viktig og spennende. Flere burde ta helhetlige grep med å modernisere og innfri krav til byggestrømskap. Vi føler oss trygge på at Ringeriks-Kraft Service vil hente hjem mange gevinster i form av smartere energibruk, men også gjennom å ha fjernet mange potensielle feilkilder, sier Haga.