Planlegger milliardprosjekt i Asker

300 moderne boliger i åssiden på Langenga i Asker kan bli en grønn idyll, hvis de ambisiøse planene går gjennom.

Det melder Asker og Bærum Budstikke på sine nettsider mandag.

– Foreløpig er dette veldig tidlig i planleggingen, sier styreleder i Hogstad Invest, Ragnar Svinningen, selskapet som eier eiendommen Langenga, midt mellom Asker sentrum og Leangbukta, på ca. 60 mål.

Svinningen bekrefter overfor avisen at det er snakk om et påkostet prosjekt.

– Det gjenstår å se til prosjektet er ferdig utviklet, Men jeg kan bekrefte at vi snakker om en størrelsesorden på mellom 1 og 1,5 milliarder kroner, sier han.

Han forklarer at det er klagene fra naboene om lossing av blomster nattetid, samt restriksjonene på bruk av industriområdet som gjør at de i forbindelse med ny kommuneplan har søkt å få store deler av området omregulert til bolig.

I planforslaget som er sendt kommunen ligger også etablering av et nasjonalt kompetansesenter for sykkelsporten i regi av Norges Cykleforbund.

Deler av kostnadene ved å etablere senteret vil bli dekket av boligutviklingen, ved at de får gratis tomt til en sykkelbane.

– Det er en forutsetning for at vi skal gå i gang med dette prosjektet at vi kan etablere boliger i området som kan være med å bære kostnadene. Det krever at vi får bygget rundt 300 nye boliger om prosjektet skal være regningssvarende, sier Svinningen.

Les hele artikkelen her.