Slik monterer de vikepliktskilt i vest

Skiltet som i utgangspunktet skulle varslet om vikeplikt, ble brått forvandlet til en varseltrekant montert på stolpe.

Peter Bergheim, som til daglig er lagersjef ved Byggevaren Byrkjelo, stusset da han kjørte forbi entreprenøren som var i ferd med å sette opp skiltet som trolig er ett av de vanligste skiltene å se langs norske veier.

– Jeg kastet et blikk i speilet og så jo hvilket skilt vedkommende jobbet med. Til å begynne med trodde jeg at de tok det ned, men da jeg kjørte tilbake en stund etterpå så jeg jo fort at det var montert slik. Jeg humret litt for meg selv, sier Peter Bergheim.  

Det var NRK Sogn og Fjordane som først meldte om den spesielle skiltingen i fjordfylket.

– Slik skiltet framstår her ser det ut som ”medisintrekanten” og det må vel tolkes i retning dropp bilen og bli hjemme, flirer Bergheim.

Og tro det eller ei. Skiltmonteringen like ved Reed i Gloppen, er ikke et engangstilfelle i fjordfylket.

Ved den nyåpnede Dalsfjordbrua i Sunnfjord har andre våkne trafikanter observert et vikepliktskilt montert på akkurat samme måte.

– Det er en bra stubbe å kjøre dit, så jeg vet ikke om det er samme entreprenør som har vært i sving der. Merkelig er det i alle fall, sier Bergheim og oppsummerer:

- Alle kan gjøre tabber, men noen tabber er litt flauere enn andre.

Det er Vegvesenet enig i.

– Ja, det må vi berre vedgå. Vi beklager at skiltene er sett opp feil. På Reed er det et såkalt forvarselskilt som er feil, i selve krysset står skiltet rett vei, sier Lars Erik Karlsen, som er prosjektleder for drift i Statens vegvesen Fjordane til NRK Sogn og Fjordane.