Kirke og kulturhus i Nittedal ut på anbud

Nittedal kommune har lagt ut totalentreprise for kulturhus og kirke på DOFFIN.

I nye Nittedal sentrum, bare 15 minutter fra Sinsenkrysset, skal det bygges 1.400-1.600 boliger og minst 35.000 m2 næringsarealer de neste 20 årene. Mer enn 80 prosent av det nye sentrumet skal bygges på helt ubebygde områder.

- Hvis vi ikke tar grep om utviklingen, vil utviklingen ta grep om oss, sier ordfører Hilde Thorkildsen.

– Derfor har vi i flere år jobbet med en plan for sentrumsutvikling som nå endelig er vedtatt. Selve drivhjulet i utviklingen er kulturhuset og kirka som nylig kom ut på DOFFIN, legger hun til.

Vil ha de beste
Nittedal er i gang med prekvalifisering for totalentreprise i samspill med løsningsforslag for bygging av kulturhus og kirke. Fristen er 13. november 2013. De som leverer løsningsforslag vil bli honorert for innsatsen.

- På den måten ønsker vi å sikre oss de gode løsningsforslagene. Vi vil ha en samarbeidspartner som bidrar til å skape et attraktivt samlingssted og legge til rette for et rikt kulturliv i Nittedal sentrum. Planlagt byggestart for kulturhus og kirke er innen 2014.

Særpreget sentrum
Nittedal sentrum har to ganger – med ti års mellomrom – blitt kåret til Romerikes vakreste tettsted.

På begge sider av Ørfiskebekken finner man allerede leiligheter og butikker. I stedet for å legge bekken i rør valgte man å gi den hedersplassen i midten. Tradisjonelle og svakt krummede trebruer ligger tungt over vannveien og binder uteplassen sammen. Endene som duver i vannskorpa er for innbyggere å regne; folk blir bekymret om de skulle være borte en dag eller to. I de store planene for framtida skal disse verdiene bevares.