Ærespris til Per Fidjestøl

Det ble en rørende seanse da nylig avdøde Per Fidjestøl fikk Norsk Betongforenings ærespris under Norsk Betongdag.

Per Fidjestøl døde i september etter kort tids sykdom. Datteren Tina Fidjestøl var til stede for å motta den høythengende æresprisen.

- Per Fidjestøl var en fremragende representant for norsk betongteknologi og kjent som en brobygger mot det internasjonale betongmiljøet. Han ble godt kjent i utlandet, som foredragsholder og ekspert, og mottok en rekke utmerkelser, sa Kjersti K. Dunham formann i Norsk Betongforening under utdelingen av æresprisen.

Dunham trakk også frem at Fidjestøl alltid har vært en inspirasjon for unge studenter. Fidjestøl har blant annet vært en aktiv støttespiller ved en rekke bachelor- og masteroppgaver. Han ble professor ved Universitetet i Agder fra januar 2013.

Per Fidjestøl (f.1951) ble utdannet ved NTH, bygningsingeniøravdelingen i 1973. Han startet sin faglige karriere hos Norske Veritas i Bergen (1975-86). Der fikk han sine første kontakter med American Concrete Institute. I 1981 hadde han en periode i Calgary hvor han jobbet med konstruksjoner i arktiske forhold.

I 1986 startet Fidjestøl i Elkem. Der ledet han arbeidet med utvikling av microsilikatteknologien for betong og jobbet med høyfast betong på en global skala. Fidjestøl oppnådde internasjonal anerkjennelse for sitt arbeid med dokumentasjon av microsilika og andre pozzolane materialer.

Per Fidjestøl var aktiv i Norsk Betongforening i en årrekke og han satt som formann i foreningen i perioden 2002-2004. Per Fidjestøl har også mottatt Nors Betongforenings innsatspris.

Per Fidjestøl ble minnet med ett minutts stillhet under Norsk Betongdag.