DNB øker overskuddet med over 1,5 milliarder

DNB fikk et overskudd før skatt på 6,34 milliarder i årets tredje kvartal. Det er over halvannen milliard kroner mer enn i samme periode i fjor.

For et år siden viste bunnlinjen i bankkonsernet 4,81 milliarder i pluss.

Kvartalsrapporten som ble lagt fram torsdag, viser at renteinntektene økte med en drøy milliard, mens de totale driftsinntektene steg enda mer markant, fra 10,46 til 12,03 milliarder kroner. Samtidig var det bare en marginal oppgang i driftskostnadene.

Dette bidro til at driftsresultatet i banken endte på 6,81 milliarder kroner i pluss, mot 5,31 milliarder for et år siden.

Banken trekker igjen fram de skjerpede kapitalkravene fra myndighetene og skriver i børsmeldingen som følger resultatet, at bedringen i overskuddet «bidrar til å øke kjernekapitalen for å møte kravene».

– Økte marginer er helt nødvendig, og DNB må øke lønnsomheten ytterligere de neste årene for å komme i mål med myndighetskravene som ligger på bordet nå, sier konsernsjef Rune Bjerke til E24.

Den mye omtalte renteøkningen tidligere i år bidro til solid inntektsvekst til tross for at utlånsvolumet ikke endret seg nevneverdig.