Implenia har inngått intensjonsavtale om Lysebotn II

Byggingen av det nye vannkraftverket Lysebotn II i Rogaland skal utføres av Implenia.

Implenia har signert en intensjonsavtale med Lyse Produksjon AS om byggingen av vannkraftverket Lysebotn II i Rogaland. Kontrakten forventes signert innen to uker, og kontraktsverdien vil være i overkant av 600 millioner kroner.

Den nye vannkraftstasjonen, som erstatter en eksisterende, vil ha en forventet årlig produksjon på 1,5 TWh. Dette er en økning på 14 % (180 GWh). Vannkraftstasjonen vil få en installert ytelse på 370 MW, noe som tilsvarer en økning på ca. 160 MW sammenlignet med dagens nivå. Produksjonsøkningen skyldes bedre utnyttelse av tilgjengelig fallhøyde og bedre virkningsgrad på nye aggregater. Vannkraftstasjonen vil nytte samme nedslagsfelt og magasiner som eksisterende stasjon.

Lysebotn er et tettsted innerst i Lysefjorden med begrenset tilgang, noe som gjør at mesteparten av anleggs-transporten vil foregå med båt. Prosjektet vil starte opp i mai 2014 og være ferdigstilt i februar 2018.

- Dette prosjektet er et resultat av økt satsing på kraftverksanlegg og støtter oppunder Implenias visjon om å bli Skandinavia ledende entreprenør innen komplekse infrastrukturprosjekter, sier Petter Vistnes, adm. dir. i Implenia Norge AS.