Hæhre bygger ny vei i nord

Hæhre Entreprenør As rydder skog for å gi plass til en ny og tryggere veg ved Kråkmo i Hamarøy kommune i Nordland, skriver vegvesen.no

Frem mot jul skal en strekning på rundt tre kilometer renskes for skog, for å gi plass til ny veg.

Hæhre Enteprenør AS er godt i gang med rydding av skog på en strekning på om lag tre kilometer. Det jobbes fra seks om morgenen til seks om kvelden, mandag til og med lørdag.

- Hele traseen skal etter planen være ferdig skoget innen jul. Nå arbeider vi med å bygge anleggsveg i traseen der nye E6 skal gå, og en anleggsveg opp til der vi skal starte med tunnelen. Vi begynner etter planen med selve tunnelen ved årsskiftet, sier byggeleder Frode Nymo.

Dagens E6 i området er svingete, med mange bratte bakker, og fremstår som en flaskehals for tungtransporten på vinterstid. Vi bygger ny veg for å gjøre strekningen tryggere, med bedre fremkommelighet og større forutsigbarhet.

Prosjektet strekker seg fra Femtvasslia i sør til kraftstasjonen ved Kråkmo i nord. Her bygger vi i alt 5,1 kilometer ny veg, inkludert en tunnel på 500 meter. Den nye vegen vil bli koblet på eksisterende E6 ved Kvannelva i Femtvasslia i sør, og ved kraftstasjonen ved Kråkmovannet i nord. Vi bygger også ny bru over Femtvasselva.

Den nye vegen skal etter planen stå ferdig høsten 2015.

Tidvis stenging av veg

Det meste av arbeidet foregår utenfor eksisterende E6, så trafikanter vil i liten grad bli berørt. Det vil imidlertid være noe anleggstrafikk i området. I forbindelse med sprengningsarbeid må vi stenge vegen i korte perioder.