Betonmast tegner storkontrakt med BOB Eiendomsutvikling

Betonmast Bergen AS og BOB Eiendomsutvikling AS signerte mandag kontrakt verd 262 millioner kroner for byggingen av Viken Amfi i Damsgårdssundet.

Kontrakten omfatter bygging av 94 leiligheter, parkeringsgarasje og 1500m2 næringsarealer i et prosjekt som blir liggende ved fjorden - og som nærmeste nabo til det nye administrasjonsbygget til DnB i Solheimsviken.

- Dette er historisk sett den største enkeltkontrakt BOB har inngått. Byggingen av Viken Amfi i Damsgårdssundet representerer med dette en milepæl i byggingen av den nye bydelen i Bergen, sier direktør i BOB Eiendomsutvikling AS, Tor-Magne Birkeli.

Med Viken Amfi viderefører BOB Eiendomsutvikling satsingen på spenstig og identitetsskapende arkitektur. Prosjektet består av tre bygg på toppen av en to etasjers sokkel og inneholder 2-, 3- og 4-roms leiligheter. Prosjektet har en forventet byggetid på 30 måneder, og vil med byggestart i november/desember i år være ferdig på forsommeren 2016.

- Utrolig hyggelig at denne kontrakten nå er signert. Vi har jobbet med dette prosjektet i lang tid, og gleder oss til å ta fatt på oppgavene, sier daglig leder i Betonmast Bergen AS, Arne Kleivdal.

- Vi har alltid hatt fokus på prosjektene, og lover å gjennomføre og overlevere et meget godt prosjekt, sier han.

Kontrakten er den også største som Betonmast Bergen AS har signert.

- Ordresituasjonen i Bergen er meget god. Viken Amfi-prosjektet føyer seg godt inn i rekken av gode prosjekter som er i produksjon eller i oppstartsfasen i dette viktige markedet, sier en meget fornøyd Jørgen Evensen, konsernsjef i Betonmast rett etter signeringen i Bergen.