Veidekke med storkontrakt på Sørengstranda

Veidekke Entreprenør har inngått avtale med D1a Utvikling AS, som eies 50-50 av Rema Eiendom Øst og Veidekke Eiendom, om bygging av første byggetrinn på Sørengstranda i Bjørvika.

Trinnet består av 137 boliger og garasjekjeller, med en salgsverdi på 900 millioner kroner. Til sammen er det planlagt boliger på Sørengstranda til en salgsverdi på rundt én og en halv milliard kroner.

Arkitekt for utbyggingen er LPO arkitekter.

Leilighetene i trinn en på Sørengstranda ble lagt ut for salg i mai 2013 og allerede er det solgt for 200 millioner kroner. Totalt i prosjektet skal det bygges 212 boliger, fra kompakte 2-roms leiligheter på 40 m2 til romslige 5-roms frontleiligheter med panoramautsikt. De første beboerne kan flytte inn i første kvartal 2016.

- Det unike med Sørengstranda er beliggenheten og den umiddelbare nærheten til by og sjø. Kun noen få hundre meter fra Lambda og Den Norske Opera kan man sitte på terrassen og se forbi Hovedøya og utover fjorden. I tillegg gir en kanal i sør og en park i nord unike muligheter for rekreasjon. En brygge på kanalen gir mulighet for bruk av kajakk, mens næringslokalene på første plan sikrer det urbane livet for de som ønsker å sitte på brygga og nyte en bedre middag i solen, sier prosjektleder for Sørengstranda, Magnus Rongved i Veidekke Eiendom.

I byggetrinn to skal det bygges 75 leiligheter, mer næringslokaler og ikke minst en Rema 1000 butikk som vil ivareta dagligvarebehovet på Sørenga.