Eirik Lunn kåret til årets lærling i Betonmast

Årets lærling i Betonmast ble Eirik Lunn i Byggmester Rotstigen på Gjøvik. Betonmast satser på lærlinger, og vinneren ble kåret i hard konkurranse med godt over 40 lærlinger i konsernet.

Kandidatene til årets lærling i Betonmast ble målt etter kriteriene faglig utvikling, innsats og motivasjon, holdning og innstilling, initiativ og selvstendighet og samarbeid og kommunikasjon. Flere gode kandidater var stemt frem, og spenningen var stor da vinneren av de syv nominerte ble utropt.

Om vinneren, Eirik Lunn, sies blant annet at han er faglig svært dyktig, langt foran læreplanen. Han er alltid positiv, oppsøkende og tar initiativ til selvstendige oppgaver. Eirik er høflig, har glimt i øyet og utstråler tillit, både overfor kunder og kolleger. Han er godt likt, og allerede en populær makker å ha med seg på laget blant mer erfarne kolleger i Byggmester Rotstigen.

- Nivået på våre lærlinger er generelt høyt, og det var mange gode kandidater. Vi gratulerer Eirik med seieren, og ønsker ham lykke til med en lovende karriere i Betonmast, sier Jørgen Evensen, konsernsjef i Betonmast.

Vinneren ble kåret da Betonmast nylig samlet alle sine lærlinger til en faglig og sosial samling på Gardermoen. Godt og vel 40 lærlinger fikk utveksle erfaringer, høre om muligheter, og ikke minst komme med tilbakemeldinger om hvordan de så på utfordringer og muligheter for konsernet og selskapene de jobber i.

- Jeg er imponert over hvor modne og flinke disse ungdommene er, sier Evensen. Vi fikk en god dialog, og jeg fikk interessante og krevende spørsmål og innspill fra uredde og ivrige ungdommer.

Lærlingene fikk nyttig informasjon om veien til svenneprøven, hva som forventes av lærlinger i Betonmast, og hvilke muligheter de har. Også livsstil og kosthold sto på timeplanen. Faglige temaer var blant annet HMS og miljø, to viktige områder for Betonmast.

- Det å samle alle våre lærlinger på tvers av våre datterselskaper er verdifullt både for konsernet og lærlingene selv. Det er ungdommen som er fremtiden, og våre lærlinger er viktige for Betonmast, sier Evensen.