Bygg Reis Deg er proffenes messe

Bygg Reis Deg befester seg som fagmessen for den profesjonelle del av byggenæringen. Mens antall proffbesøkende øker, kommer det færre vanlige forbrukere. Vi tror at en enda mer bevisst proffsatsing vil styrke konseptet rundt Bygg Reis Deg.

De aller fleste utstillerne som vi har snakket med, er veldig godt fornøyd med at tallet på profesjonelle utøvere øker. Det er den gruppen som gjør de store innkjøpene. Dersom en utstiller gjennom sin deltakelse på Bygg Reis Deg får nye profesjonelle kunder, er det selvsagt gull verdt.

Det å ha en slik samlingsplass gjør at man bygger nettverk. Er det noe som virkelig gir penger i kassen, så er det at man har et bredt nettverk.

Mange er veldig fokusert på besøkstall. Mange spør om det blir flere besøkende enn forrige gang? For vår del er vi avslappet til dette. Vi er opptatt av at de rette folkene kommer på Bygg Reis Deg. Men for all del. Arrangørene skal være vel fornøyd med det slutt-tallet som presenteres søndag kveld. Det ble flere besøkende enn sist - og det er veldig bra.

Tidligere har mange profesjonelle utøvere sagt at de velger bort å besøke Bygg Reis Deg på grunn av alle forbrukerne. Dette argumentet holder ikke lenger. Det er også mange ledende bedrifter i byggenæringen som har latt være å satse på deltakelse på dette store arrangementet. De bør revurdere sin beslutning – og de bør absolutt være med som utstiller neste gang.

Det har vært noen færre deltakere på konferansene. Vi tror at man med enkle grep kan gjøre noe med konferansene. Vi regner med at ledelsen i Bygg Reis Deg vil foreta de nødvendige tilpasningene til neste messe. Men husk: Utstillingene er fortsatt det aller viktigste for dem som kommer til en slik messe.

For oss i Byggeindustrien har årets Bygg Reis Deg vært en suksess. Både i det store offisielle messemagasinet vi laget – og i den utgaven som kom ut under messen, har vi utrolig mye godt stoff. I tillegg har vi fulgt opp på bygg.no. En rekke nyhetssaker ligger nå på våre nettsider. Vi har sendt ut ekstraordinære nyhetsbrev. Mandag kommer en nyhetsbrev med mange gode saker. Vi har også hatt ansvaret for messebulletinen som har gått til utstillerne.

Vi har fått en rekke tips som vi skal gjøre noe med.

En messe er over, men det er ikke lenge til neste Bygg Reis Deg. Mange utstillere har skrevet gode kontrakter. Langt flere har fått forespørsler og kontakter som nå skal følges opp.

Dette har vært den beste Bygg Reis Deg - messen noen gang. Og som jeg har sagt før. Den som hevder at det ikke er innovasjon i byggenæringen bør ta en tur til Bygg Reis Deg.

I dag gikk jeg rundt messa sammen med en gammel skolelærer fra Nesodden. Han var imponert over det han så. ”Hadde jeg bare vært femti år yngre”, sier han.

Til alle dere som ser mulighetene i byggenæringen, vil jeg si. Lykke til!

Byggenæringen har utviklet seg enormt de siste årene – og utviklingen vil ikke stanse. Innovasjon og kreativitet blomstrer.

PS

Vi har besøkt en rekke av utstillerne, men det kan være at vi ikke har truffet de rette folkene da vi var innom. Er det noen som har noe på hjerte eller er det noen som har et brennende ønske om å presentere en nyhet, da er dere hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss.