Sika satser fargerikt

Sika har denne gangen satset stort på Bygg Reis Deg med kanskje messens mest fargerike stand. På standen har man et vidt produktspekter både for de profesjonelle byggerne og for meningmann.

I fjor startet Sika med en bred satsing på egenproduserte volum-mørtler (B20 –B30-mørtler) samt produksjon av Sikas tradisjonelle spesialmørtler, sier salgssjef Petter Erik Jensen til Byggeindustrien. Dette har vært meget vellykket.

Vi har hatt stor suksess med våre produkter som brukes innendørs. Dette skyldes ikke minst det fokus man har på inneklima og miljø. Sika har en rekke klassifiserte produkter i henhold til EC1+ og M1.

Innenfor dette området merker vi nå at de store entreprenørene bruker våre produkter i stor stil.

Når det gjelder fugemasser, introduserer vi nå Sika Hyflex som vi har forventer oss mye av. I de siste årene har vi sett at markedet har flommet over av mer eller mindre tvilsomme udokumenterte produkter. De kan være langt billigere, men problemet er at holdbarheten er usedvanlig kort.

I Sika har vi mer enn 50 års erfaring. Vi har i alle år jobbet tett mot kundene våre – og det er utviklet produkter som over tid har vist seg svært så bærekraftige.

Når det gjelder tak ser vi en økende etterspørsel etter kunststoff takbelegg basert på polyolefin som er en blanding av PE og PP. Denne type takbelegg er brukt i ca 25 år og har stor utbredelse i Tyskland, Østerrike og Sveits. I Sveits representerer salget av denne type produkter 80 prosent, mens PVC har 20 prosent.

For oss føler vi et stort løft etter at vi har flyttet inn i kjempeflotte lokaler på Lahaugmoen. Der har vi også et stort moderne lager.