Stor interesse for grønne tak

På Bygg Reis Deg er det fem utstillere av grønne tak. Zinco Norge fra Rygge opplever stor pågang på grønne takløsninger.

Grønne tak blir mer og mer aktuelt i nye byggeprosjekter, ikke minst på grunn av fordrøynings- og miljøeffekt. Dette gjenspeiler seg også blant utstillerne på Bygg Reis Deg. Hele fem aktører viser seg frem med sine løsninger på messen.

Byggeindustrien møtte Rygge-firmaet Zinco Norge på messens fjerde dag. Firmaet har lang erfaring i å levere grønne takløsninger.

- Vi opplever en veldig bra interesse for grønne tak her på messen, sier daglig leder Johnny Trandem til Byggeindustrien.

Han fastaslår at det er viktig å profilere seg på Bygg Reis Deg for å treffe de riktige aktørene:

- Målgruppen vår er nye utbyggere, arkitekter, landskapsarkitekter og entreprenører, og de møter vi her i fullt monn, sier Trandem.

Han påpeker at mange av aktørene i bransjen etter hvert er kjent med sedum (plantetak), men understreker at grønne tak er mye mer enn det.

- Vi leverer en rekke ulike takløsninger og systemer, alt etter om taket er flatt eller skrått. Kompliserte tak med kraftig helning må bygges opp og forankres på en annen måte enn et flatt tak, sier Trandem. Han viser blant annet til taket på Stavanger Forum, der helningen er hele 45 grader.

Det er fortsatt mye å hente når det gjelder kunnskap om grønne tak, mener Trandem.

- Vi opplever at interessen er stor, men at kunnskapen om grønne takløsninger ofte er mangelfull hos utbyggere og bestillere, sier Trandem, som mer enn gjerne deler av sin kunnskap til interesserte på messen.

Foruten Stavanger Forum, har Zinco Norge levert grønne takløsninger på en rekke andre bygg, blant annet: KBS kjøpesenter i Trondheim, Lovisenberg Høgskole i Oslo, DNBs nye hovedkontor i Bergen og Quality Hotel Fornebu.

Andre utstillere på Bygg Reis Deg med grønne tak er: Vital Vekst, Veg-Tech, Blomstertak og Bergknapp.