Bogstadvei-åpning forsinkes til neste sommer

Veiarbeidet i Bogstadveien i Oslo hadde planlagt ferdigstillelse 15. november i år. På grunn av upresise 60 år gamle plantegninger og mange overraskelser, forsinkes åpningen til sommeren 2014.

Det skriver Aftenpostens nettmagasin Osloby.

Prosjektleder Ståle Berg forklarer at dokumentasjonen man har basert seg på i planleggingen har vært mangelfull, blant annet fordi mye dokumentasjon av el- og ledningsnett har vært for gammelt og mangelfullt.

- Noen av rørene har ligget her siden 50-tallet. Den gang var det et annet presisjonsnivå, og det ble ikke tegnet inn nøyaktig hvor ting lå i bakken og hvor nærme overflaten de var, sier han til Osloby.

Ønsker fra næringslivet

Når gaten åpner vil det være varmekabler i fortauene, beplantning og granittplater i stedet for asfalt på fortauet. Det lå ikke inne i den opprinnelige planen, men ble tatt inn etter ønske fra næringslivet.

- Vi innrømmer at vi gjorde en bommert i beregningen av hvor mye ekstra tid disse ønskene fra næringslivet ville ta. Til gjengjeld blir resultatet svært bra, sier Berg.Siden arbeidet ikke ferdigstilles i høst er Sporveien og Bymiljøetaten enige om at trikken skal fortsette å gå på midlertidige spor frem til 17. mai neste år.

- Ved å ha arbeidet parallelt med trikkedriften ville vi tapt tid, i tillegg ville det tatt større plass. Nå får vi bedre tid til å jobbe i gaten og sparer forhåpentlig inn tid, så vi blir ferdige i løpet av juni, sier han.