Ø.M. Fjeld bygger Teglgaarden på Hamar

Ø.M. Fjeld AS har inngått totalentreprisekontrakt om bygging av leilighetsprosjektet Teglgaarden på Hamar.

Prosjektet består av totalt 77 leiligheter fordelt på to byggetrinn. Prosjektet ligger i kvartal 14 i Hamar i tilknytning til den gamle Melkefabrikken.

Kontrakten med Storhamargata 42 AS/Utstillingsplassen Eiendom AS har en totalverdi på 173 mill. kr. eksklusiv mva forutsatt at opsjon for byggetrinn 2 utløses.

Første byggetrinn utgjør cirka 100 mill. kr. eks. mva. Grunnarbeidene er allerede i gang og de første leilighetene skal være klare for innflytting i mars 2015.

Kvartal 14 i Hamar har en lang historie som blant annet bestyrerbolig for Melkefabrikken, før det i nyere tid ble en del av Nestlés fabrikkområde. Lagerbyggene i kvartal 14 er nå revet og nye, moderne leiligheter skal oppføres. Arkitekt for prosjektet er ASH arkitekter på Hamar.

Utstillingsplassen Eiendom er et av innlandets største eiendomsselskaper og en stor utvikler av større bolig- og næringsbygg i Hamarregionen.

- Vi har stor tro på entreprenøren og prosjektet. Teglgaarden har allerede høstet priser for sin markedsføring, og det ligger høye forventninger hos både kjøpere og oss som skifter entreprenør etter å ha gjennomført over 200 leiligheter med Martin M. Bakken AS. De forventningene er vi sikre på at vi innfrir sammen med Ø.M. Fjeld, sier prosjektsjef Sten Gunnar Torseter i Utstillingsplassen Eiendom i en pressemelding.

Ø.M. Fjeld har hatt en sterk vekst på Hamar siden etableringen i 2010 og forventer å omsette for ca. 250 mill. kr. i 2013. Ø.M. Fjeld etablerte seg også nylig i Lillehammerregionen gjennom kjøp av aksjemajoriteten i Evensen & Evensen AS.

– Mjøs- og Hamar-regionen er et viktig marked for Ø.M. Fjelds videre utvikling. – Vi er derfor svært glade for at vi har fått tillit av Utstillingsplassen Eiendom til å bygge et så stort og krevende leilighetsprosjekt som Teglgaarden, sier administrerende direktør Kjell Bjarte Kvinge i Ø.M. Fjeld.

Regionleder Dag Stenersen er godt fornøyd med Ø.M. Fjelds utvikling i regionen.

– For tiden har vi fire større byggeplasser i området rundt Melkefabrikken som samlet representerer en produksjonsverdi på nærmere 400 mill. kr. I tillegg til Teglgaarden oppfører vi nytt P-hus på Vestre Torg for Hamar kommune, Hybelbygg i St.Torfinn samt at vi totalrehabiliterer den gamle og ærverdige Melkefabrikken, også det for Utstillingsplassen Eiendom, til 6000 m2 moderne kontorlokaler. – I de rehabiliterte kontorlokalene til Melkefabrikken vil vi også flytte inn med vårt regionkontor fra januar 2014, avslutter Stenersen.