Norgeshus vil gi gründere starthjelp

Har du byggfaglig bakgrunn og går rundt med en gründerdrøm i magen, står Norgeshus og kjedekoordinator Frode Christian Holm klar med starthjelp.

De er til stede på Bygg Reis Deg og benytter muligheten til å presentere det nye «Startkonseptet» som er et tilbud til de som ønsker å etablere egen bedrift.

- I dag er det tøffe krav til de som vil starte for seg selv og det er veldig mye som må på plass – enten det er kapital eller ulike styringssystemer. Vi har det de trenger fiks ferdig i konseptet vårt, noe som vil spare gründere for både tid og krefter i en utfordrende oppstartsfase, sier Holm til Byggeindustrien.

- Hvordan har interessen vært?

- Den har vært god. Vi har allerede tre-fire kandidater på plass før vi har fått lansert tilbudet ordentlig. Det er også mange som er nysgjerrige på opplegget her på messen, så det er tydelig at det er mange som går rundt med en liten drøm om starte for seg selv.

- Men det er vel ikke hvem som helst dere er på jakt etter?

- Vi er ute etter de riktige personene. Har de en byggfaglig bakgrunn eller andre relevante kvalifikasjoner, så kan det være spennende kanditater for oss, sier Holm.

Han håper «Startkonseptet» vil være med på å øke forhandlermassen i Norgeshus.

- I tillegg til å knytte til oss etablerte bedrifter, kan dette kan være et godt verktøy til å få økt antall forhandlere. Dette er en drømmesjanse for de som vil etablere virksomhet, mener Holm.

Via Norgeshus startkonsept får man tilgang til et komplett KS-system der alle rutiner, sjekklister og dokumenter er på plass. I opplegget inngår det også en startpakke som inneholder alt fra ferdig oppsatt PC-pakke og nødvendige programmer til kontorrekvisita, reklamemateriell og kataloger. De vil også få hjelp fra teknisk avdeling i Norgeshus og fri tilgang på tegninger, kalkulasjoner og materiallister.

- I tillegg vil de få ekstra tett oppfølging i en innkjøringsperiode fra distriktssjefene i regionen. Vi skal lære dem å drive godt slik at bedriften deres tjener penger, sier Frode Christian Holm.