Plug and play med spikerfritt listverk

Noen ganger klarer en smart hjerne å komme på det enkle og geniale produktet alle bare må ha. På Bygg Reis Deg 2013, kan du sjekke ut Flexiframe, det spikerfrie forings- og listverksystemet som har truffet spikeren på hodet i markedet før det er i salg - helt uten spiker.

─ Responsen fra markedet og leverandører har vært helt overveldende, sier prosjektleder Vidar Marstein i Flexiframe.

Som tidligere maler hadde han lenge irritert seg over skadet listverk når kun siste finish i byggene gjenstod. De siste årene har han lagt hodet i bløt og utviklet et spikerfritt forings- og listverksystem og etablerte i 2011 bedriften Flexiframe med base i Trondheim.

I løpet av høsten lanserer Flexiframe flere segmenter i spikerfrie lister for dører og vinduer, samt en dørkarm tilpasset det spikerfrie listsystem. På senhøsten kommer ytterlige en dørkarm uten spiker som framholder skal være meget fleksibel.

Usynlige spikerputer
─ Flexiframe har et system som baserer seg på spikerputer som går fra baksiden og blir usynlig. Det består også av foringer med tilpassede notespor. De riktige vinklene gjør at man får godt press når det hele festes sammen, forklarer Marstein.

Se presentasjonsfilm av systemet.

Det betyr at man kan få alt av vindusomramminger med foringer og dørkarmer med listverk ferdig kappet og tilpasset fra fabrikk. I første omgang lanseres produktet i tre.

─ Enkeltheten er genial og finishen er på et mye høyere nivå enn alternativene som finnes i dag, forklarer han.

Marstein sier at produktet blir omfavnet også av malerne, selv om denne faggruppen vil tape mye ekstraarbeid når Flexiframe trer inn i markedet.

─ Malerne tjener ikke penger på å flikke på listverk. Det er et unødig onde de er pålagt å gjøre i et nybygg, og det er en jobb som ofte gjennomføres helt på slutten når byggene helst skal være helt rene, sier Marstein.

«Alle» vil ha
Før lanseringen av systemet har Flexiframe vist prototyper av produkter til flere aktører i byggenæringen. Marstein forteller om en interesse som er helt enorm.

─ Når vi først klarte å utvikle det faktiske produktet, hadde jeg nok en formening om at vi skulle klare å realisere drømmen om å få produktet ut på markedet, men jeg hadde ingen anelse om at det skulle eksplodere slik det gjør nå, sier han opprømt.

Flexiframe har demonstrert produktet for flere norske vindusprodusenter og er nå inne i forhandlinger med vindusprodusenter om produksjon og levering av spikerfritt listverk til alle typer vinduer som leveres som «skreddersøm»

Det ligger også an til et samarbeid med Moelven-konsernet og dermed lansering av systemet i hele Skandinavia.

─ Vi har presentert løsningene våre for hele Moelvensystemet med svært positivt resultat. Moelven ønsker å håndtere arbeidet mot sluttbrukeren og byggevarekjedene og de store entreprenørene, mens vi selv arbeider mot vindus- og dørprodusenter, sier Marstein.

Vil bli best i Skandinavia på omramming
Markedet er stort og ambisjonene er ikke beskjedne, selv om bedriften enda ikke har tjent en krone.

─ Flexiframe har som mål om å bli størst og best i Skandinavia i alt som har med omramming av dører og vinduer. Det er et markeds med et potensial på flere milliarder kroner. Det er et hårete mål, men jeg skal være fornøyd om vi i løpet av noen år kaprer ti prosent av det markedet, uttaler Marstein. Han er likevel klar på at bedriften vil tjene penger i 2014.

Timingen med Bygg Reis Deg kunne nesten ikke vært bedre og bedriften stiller med stand for å vise det spikerfrie systemet til proffene.

─ Vi har gjennom produktutviklingen blitt møtt med en liten skepsis til produktet, før vi har hatt noe håndfast å vise fram. Men alle vi har kjørt demonstrasjoner for har fått en aha-opplevelse når man faktisk får ta og prøve produktet. På messa er målet å få spredt budskapet til de som faktisk arbeider med dette, avslutter Marstein.