Rambøll etterlyser brannvernløft

- Fagarbeidere mangler nødvendig kompetanse for å kunne oppføre og rehabilitere brannsikre byggverk, sier Kristian Hollevik i Rambøll.

I sin avsluttende hovedoppgave i brannteknikk ved Høgskolen Stord/Haugesund har Rambøll-ansatte Kristian Hollevik sett på fagarbeideres fagkompetanse om passiv brannsikring.

Det skriver Rambøll på sine nettsider.

Denne uken presenterte han sine resultater sammen med medstudent Joakim Sandvær på et brannseminar i Oslo.

– Dessverre begås det fremdeles til dels grove feil ved oppføring av bygg, og det er grunn til å sette fagarbeideres kompetanse om passiv brannsikring i søkelyset, sier Hollevik.

Passiv brannsikring er tiltak som har til formål å sikre rømning, sikre verdier, sikre innsats av brannmannskap og hindre brannspredning.
Hollevik har spesielt sett på utdannelsen for tømrere, og er klar i sin konklusjon.

– Kompetansebehovet innen passiv brannsikring er stort og har lav prioritet. Her kommer det klart fram at skoleverket ikke har noe kurs eller fag som går på brannsikkerhet. Det samme gjelder for firmaer.

Leder for Rambølls Brann og sikkerhetsavdeling, Sigrid Kartveit, forteller at Rambøll stiller seg bak kollegaens oppgave, og er enige med konklusjonen.

– Vi er allerede i gang med en plan for å bidra til at kompetansenivået på brannvern skal heves i bransjen, sier hun til bygg.no.