- E6 er veien til framtiden

I en splitter ny film setter Statens vegvesen fokus på bakgrunnen for den etterlengtede utbyggingen av ny E6 i Gudbrandsdalen.

- Ny E6 er helt avgjørende for at vi fortsatt skal ha gode samfunn å leve i. Det er veien til framtiden, sier ordfører Dag Pryhn i Sel kommune.

Tirsdag slapp Statens vegvesen en film om utbyggingen på videonettstedet Youtube.com.

Ny og trafikksikker E6 i Gudbrandsdalen har vært planlagt i mer enn 40 år. Omsider er byggingen i gang, og nå er den lange forhistorien dokumentert i den nye filmen «Vegen til framtida».

Den første planen for den nye veien var klar allerede på slutten av 60-tallet. Men prosessen stoppet opp på grunn av manglende politisk vilje, og ved årtusenskiftet hadde E6 i Gudbrandsdalen fortsatt ikke kommet inn på listen over prioriterte samferdselsprosjekter i Norge.

Denne delen av E6 er en av veistrekningene med størst ulykkesrisiko de siste 20 årene her i landet. Filmen «Vegen til framtida» dokumenterer både de alvorlige ulykkene og hva som foregikk i kulissene på denne tida, skriver Vegvesenet i pressemeldingen om filmen.

Det er nå byggeaktivitet langs nesten hele den 18 kilometer lange veilinjen mellom Frya og Vinstra i Gudbrandsdalen. I januar 2014 er det byggestart på strekninga Vinstra-Sjoa, men allerede nå er det utført et betydelig forberedende arbeid på denne strekningen slik at man skal komme raskt i gang med blant annet Teigkamptunnelen neste år.

Høsten 2016 står veien ferdig på hele strekningen.