Krifast-rundkjøringen forsinket

Den nye store rundkjøringen som bygges på Bergsøya på Nordmøre etter at bompengestasjonen for Krifast-prosjektet er lagt ned, blir forsinket, skriver Tidens Krav.

Opprinnelig plan var ferdigstillelse innen 25. oktober, men Norwegian Rock Group som har entreprisen, har antydet at dette sprekker med om lag én måned, sier byggeleder Terje Fugelsnes i Statens vegvesen.Hvis dette tidsskjemaet skal holde, forutsetter det blant annet at ikke snøen legger seg eller at det oppstår andre uforutsette ting som gir forsinkelser.

Årsaken til at tidsskjemaet sprekker, er først og fremst at leveransen av granittstein, som benyttes som kantstein i selve rundkjøringa, ble mer enn én måned forsinket.

Denne steinen kom helt fra Kina fordi den var billigst, på tross av frakt rundt halve jorda.

- Steinleveransen er for lengst ankommet, og nå går arbeidet radig unna, forteller Fugelsnes.

Han forbereder samtidig trafikantene på at det i neste uke kan bli en midlertidig omlegging av trafikken gjennom anleggsområdet.

Håpet er at man da kan få lagt asfalt på deler av veinettet gjennom området, og etter hvert lede noe trafikk gjennom rundkjøringa.

Det er Norwegian Rock Group (NRG) som utfører arbeidet på oppdrag fra Statens vegvesen. Kontrakten lyder på 29,5 millioner kroner.

Hele ombyggingsprosjektet er imidlertid kalkulert til totalt 46 millioner kroner. Da er også byggherrekostnader og grunnerverv inkludert.

16 millioner av kostnaden blir dekket av bompengeselskapet Fastlandsfinans, mens resten går over veivesenets ordinære budsjett.