BT: Tomtekrangel utløste korrupsjonsetterforskning

En uttalelse i en krangel om en reguleringssak skal ha utløst saken der en politiker og to forretningsmenn i Bergen er siktet og varetektsfengslet for korrupsjon.

En av forretningsmennene skal i en krangel med varaordfører Tor Woldseth (Frp) ha sagt «Jeg har betalt en politiker 100.000 kroner for å få orden på dette», skriver Bergens Tidende. Krangelen gjaldt omregulering av en tomt forretningsmannen eide, en omregulering som vil heve verdien på tomten betraktelig.

Det var Woldseth som først gikk til Bergens politiske ledelse og siden til politiet med opplysninger som førte til etterforskning og siktelse for grov korrupsjon mot Høyre-politiker Jan Sverre Stray og de to forretningsmennene. Woldseth vil ikke kommentere uttalelsen BT viser til eller innholdet i det han fortalte til politiet.

– Jeg har ikke noen flere kommentarer til denne saken nå, sier Woldseth.

De 100.000 kronene skal først ha blitt fakturert som sponsing av showet Vennebyen, sendt fra et selskap der Stray er investor. Senere ble spesifiseringen endret til å omtale konsulenttjenester i forbindelse med tomten de ville ha omregulert.

Den siktede forretningsmannen avviser ifølge sin advokat Svein Aage Valen beskyldningene om grov korrupsjon, men stiller seg til disposisjon for politiet.

– Han er innstilt på å få dette oppklart, og regner med at det blir løst til hans gunst snarest mulig, sier advokaten. (©NTB)