Cofely Fabricom

Cofely Fabricom

Sted: Forus nord

Prosjekttype: Nybygg, kontorbygg

Kontraktssum eks mva:
220 millioner kroner

Bruttoareal: 18.000 kvm

Tiltakshaver: Kanalsletta

Leietaker: Cofely Fabricom

Leietakers representant: Sweco

HMS ansvarlig: HMS Koordinatoren

Totalentreprenør: Lothe Bygg

Arkitekt: Rambøll arkitektur og plan

Interiørarkitekt: Arkidea

Rådgivere: RIB: Prefab Design - RIV og RIE: DNF - RIAku: Sinus - RIBr: Norconsult - Utomhusplan: Rambøll

Underentreprenører/leverandører: VVS og Elektro: DNF - Peling: Holt Risa - Kjerneboring: Leikvoll Kjerneboring - Betongelementer: AS Betong og Spenncon - Stålkonstruksjoner: Varhaug Bygg & Montasje og Trappeteknikk - Taktekking: Sandnes Tak - Vinduer og dører: Hubro - Systeminnredning: Stavanger Bygg - Maler: Nysted - Gulvlegger: Kontor og Boliggulv - Mur og flis: Murmester Jan Petersen - Branntetting: Thermax - Lås og beslag: Sikring & Låseservice - Kjøkkeninnredning: Norrøna Storkjøkken - Heiser: Thyssen Krupp Elevator - Porter: Port-Teknikk - Brakkerigg: Malthus - Byggvask/rent bygg: Polygon

Lothe Bygg AS har ført opp et kontorbygg på 18.000 kvadratmeter på Kanalsletta på Forus nord.

– Vi var i gang med byggearbeidene i desember 2011 og fullførte prosjektet i august i år. Bygget inneholder 800 kontorplasser og 95 prosent av dem er plassert i landskap. Det rommer også møterom i ulike størrelser, sosiale soner og kantine, sier prosjektleder Dan Ivar Ånestad i Lothe Bygg om det nye næringsbygget på Forus i Rogaland.

Entreprenøren, som har hatt en kontrakt på 220 millioner kroner eksklusiv merverdiavgift, har ført opp bygget for tiltakshaver Kanalsletta AS i en totalentreprise. 

Elementbygg
Tomten på Kanalsletta på Forus nord er på ti mål. Grunnen består stort sett av sand, og bygget står på 650 betongpeler med en gjennomsnittlig lengde på 36 meter.

Bygget, som er tegnet av Rambøll arkitektur og plan, har H-form og er delt i fire fløyer; A, B, C og D. I midten av bygget ligger det et langsgående atrium som gir lys til innvendige kontorareal. To av fløyene har fem etasjer og to har fire.

Bærende konstruksjon er i betongelementer. Taket er flatt, isolert og tekket med takbelegg. Fasadene har hvit sprutpuss som er påført på fabrikk. AS Betong har produsert veggelementene, mens hulldekker, søyler og dragere kommer fra Spenncon. I endene av atriet og ved hovedinngangen er det store glassfasader. Det er også store glassfelt inne i bygget. Det er flis på fellesareal og i sosiale soner. I kontorlandskapene er det teppeflis. I kontorarealene er det systemvegger og systemhimlinger. Midtkjernene i fløyene er plassbygd.

Luftveksling på 0,18
Det er 18 centimeter isolasjon i veggelementene, 20 centimeter mot grunn og i snitt 35 centimeter i taket. Vinduene har en U-verdi på 0,9. Bygget er trykktestet og har en luftveksling per time på 0,18.

– Vi er stolte over resultatet og jeg vil berømme håndverkerne for å ha gjort en meget god jobb, sier Ånestad, og legger til at godt vær og rask lukking ga lite fukt i konstruksjonen.

I fellesarealer er det akustiske plater på veggene og perforerte himlingsplater. I kontorlandskapene er det lydhimlinger av høy kvalitet.

Det er et stort teknisk rom i hver fløy. Bygget er tilknyttet fjernvarme og fjernkjøling. I første etasje og atrium er det gulvvarme, og kontorarealene varmes opp via tilluft. Bygget har balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Det er et aggregat i hver fløy. Bygget er fullsprinklet. Det er inergenbasert slukkeanlegg i datarom. Mot øst, sør og vest har bygget solavskjerming med utvendige persienner.

Det er 100 biloppstillingsplasser i første etasje og cirka 120 utenfor bygget. Et parkeringshus som er under oppføring vil gi plass til ytterligere 200 biler.

Grei byggeprosess
Dan Ivar Ånestad sier at byggingen har gått meget bra.

– Vi har ikke hatt noen fraværsskader og dialogen med tiltakshaver ved Arild Egeland, leietaker, arkitekt og rådgivere har vært god. Både byggeleder Torleif Falk og prosjektingeniør Adrian Svendsen fra Lothe Bygg har gjort meget god jobb, sier Ånestad.

Tekst og foto: Ole Harald Dale


Flere prosjekter