Lian lanserer nytt brannprodukt

Under Bygg Reis Deg lanserer Lian et produkt som allerede er etterspurt på markedet.

– Lian Brannstopp-lufteventil med brannsikring gir deg mulighet til lufting, samtidig som man ivaretar kravet til brannsikring, sier salgssjef Lars Ole Hageskal i Lian Trevarefabrikk.

Produktet skal være spesielt godt egnet i forbindelse med svalganger, hvor man ofte har plassert rømningsveier og i så måte får krav til brannskring.

– Soverom er som oftest også plassert mot svalgang, og nå kan man altså med Lian Brannstopp få luftemulighet på rom selv om det er krav til brannsikring, sier Hageskal.

Lyddemping
Produktet fås levert i EI30- og EI60-utførelse, og man kan velge om man vil ha med eller uten utvendig aluminiumskledning.

– Produktet har også en lyddemping på 45dB, noe som også gjør det spesielt egnet i forbindelse med soverom mot svalganger hvor det er tøffe krav til lyddemping, sier salgssjefen.

Åpent seminar med Peter Grønlund
På Bygg Reis Degs åpningsdag, onsdag 16. oktober, holder Lian og Dovista et åpent seminar på Bygg Reis Deg.

– Peter Grønlund fra Livinglab kommer for å snakke om energi, miljø og vindusløsninger sett i et helhetlig og praktisk energiperspektiv. Han er en av Danmarks fremste ressurser innenfor dette området, og har nok helt sikkert noe å tilføre den norske byggebransjen også. Fokuset er blant annet at vinduer ikke bare kan redusere en bygnings energibehov, men også tilføre bygningen vedvarende energi. Dette kan gjøres uten spesielt komplisert teknikk, og uten å oppta ytterligere plass på bygget, forteller Hageskal.
Livinglab er en del av Dovista-konsernet, og er en forskningsenhet med formål å utforske potensialer og skape ny viten om vinduer og dører i nåtidens og fremtidens bygninger.