Technopolis inn med 1,2 milliarder i Fornebu

Technopolis overtar 70 prosent av IT Fornebus tre ikoniske kontorbygg på Fornebu, med en eierandel på rundt 1,2 milliarder kroner. Dette er første gang det finske eiendomsselskapet etablerer seg i Norge.

IT Fornebu har inngått samarbeid med det finske børsnoterte selskapet Technopolis om å videreutvikle IT Fornebus tre fullførte kontorbygg på Fornebu i Bærum kommune.

Det skriver Technopolis i en pressemelding fredag.

Technopolis har i dag gått inn med en eierandel på 70 prosent i Terminalbygget, Portalbygget og Profilbygget på Fornebu. Transaksjonsverdien er 220 millioner euro, hvorav Technopolis’s andel utgjør 154 millioner (1.257 millioner kroner). De resterende 30 prosent forblir i IT Fornebus eie, heter det i meldingen.

Eiendomsselskapet Technopolis er notert på NASDAQ OMX Helsinki i Finland. Selskapets kjernevirksomhet er å tilby bistand til forretningsutvikling kombinert med å bygge moderne og fleksible bedriftsmiljøer for leietakerne.

Det er om lag 26.000 personer og nesten 1.400 bedrifter og organisasjoner i Technopolis’s lokaler i Finland, Russland, Estland og Litauen. Selskapets omsetning for 2012 utgjorde 107,3 millioner euro.

Nå etablerer selskapet seg i Norge for første gang.

Administrerende direktør i IT Fornebu, Kjell Kalland, sier i pressemeldingen at han er svært glad for å ha inngått i samarbeidet med Technopolis.

– Jeg har stor tro på at Technopolis' konsept knyttet til service vil komme dagens leietakere på Fornebu til stor nytte, og vil styrke oss i konkurransen om nye, attraktive leietakere. De tre byggene utgjør et samlet utleieareal på over 70.000 kvadratmeter og utleiegraden i dag er på 90 prosent. Transaksjonen inkluderer også en opsjon for Technopolis til å oppføre 15.000-25.000 kvadratmeter nye kontorlokaler når IT Fornebus tomter på Fornebu blir regulert. Vi ser fram til et spennende samarbeid også på dette området, sier Kjell Kalland.