Multiconsult går sammen med Zero

Multiconsult har signert samarbeidsavtale med klimastiftelsen Zero, skriver de i en pressemelding torsdag.

Samarbeidsavtalen gjelder for perioden 2013-2016, og innebærer at Multiconsult støtter Zeros arbeid innen utslippsfri klimateknologi. Ingeniørselskapet bistår i tillegg med rådgivere og fageksperter, samt fritt lån av møtelokaler, heter det i pressemeldingen.

– Multiconsult og Zero har sammenfallende interessert på en rekke områder hvor energieffektivitet og utslippskutt er en fellesnevner. Ved å samarbeide vil vi kunne øke fokuset på felt som solenergi, klimavennlig transport, bygging av fornybart i utviklingsland og elektrifisering av petroleumsaktiviteten med fornybar energi, sier Guri Lindmark, miljøsjef i Multiconsult.

Zero arbeider for å begrense klimaendringene gjennom teknologiske løsninger som gir utslippskutt innenfor sektorer som petroleum, kraftproduksjon, industri, transport, bygg og jordbruk. Multiconsult har allerede samarbeidet tett med miljøorganisasjonen i flere år, blant annet i tilknytning til Zerokonferansen.

– Både Multiconsult og Zero jobber svært bevisst for å fremme teknologi og løsninger som bidrar til å løse klimautfordringene. Ny teknologi og fagekspertise er avgjørende for å nå nødvendige klima- og utslippsmål. Vi er svært fornøyd med samarbeidsavtalen med Multiconsult, som blant annet gir tilgang til noen av Norges fremste eksperter innen blant annet solenergi og klimavennlig transport, sier Marius Holm, daglig leder i Zero.