Teknologidager for veifag

Minst 500 deltakere ventes til Teknologidagene i Trondheim 21. til 24. oktober. På programmet står mange tema fra Vegvesenets forskning- og utviklingsvirksomhet.

Programmet omfatter forskning og utvikling (FoU) innenfor blant annet trafikksikkerhet, teknologi i veitrafikken, vannforurensing, varige konstruksjoner, og det tverretatlige arbeidet med forebygging av skred og flom.

Hit kommer blant annet forskere fra Sverige største tekniske universitet, Chalmers tekniska høgskola for å presentere noe av sitt forskningsprogram. Statens vegvesen har en samarbeidsavtale med Chalmers, som omfatter tre hovedområder; nye strukturer og materialer til bruer, geoteknisk kunnskap for å unngå ras og problemer i bruer og tunneler, samt bærekraft og energi.

Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) deltar med et seminar om transportforskning. NTNU vil også gi en kort presentasjon av to forskningssenter som er opprettet i samarbeid med Statens vegvesen innen vinterdrift og trafikkteknikk.

Fem av Statens vegvesens store FoU programmer (etatsprogram) har egne konferanser. Etatsprogrammet NORWAT – Nordic Road Water deltar for første gang i år.

Vegdirektør Terje Moe Gustavsen og direktør for Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), Per Sanderud skal lansere et nytt verktøy for nasjonal jordskredvarsling og et forbedret verktøy for flomvarsling. Tjenestene vil gjøre det mulig for lokale beredskapsmyndigheter å øke beredskapen og sette i verk skadeforebyggende tiltak på et tidligere tidspunkt.

Teknologidagene er en arena for å dele kunnskap og erfaring innen vegfagene og blir arrangert i Trondheim for 10. gang i år. Arrangementet samler fagfolk i Statens vegvesen, eksterne forskere og fagmiljøer, og studenter fra blant annet NTNU.

Påmeldingsfristen er 11. oktober.