Ønsker 2000 flere boliger på Fornebu

Bærum kommune har bedt OBOS om å vise hvordan Fornebu kan bygges ut med flere boliger enn det som ble vedtatt på 90-tallet. Nå har tre arkitektkontor lagd forslag til utbyggingen rundt Nansenparken.

Den indre delen av Fornebulandet er i støpeskjeen. Arkitektkontorene Arcasa, Asplan Viak og Dark har vist hvordan det totale boligtallet på Fornebu kan økes fra 6.300 til minst 8.300. Forslagene gjelder for området rundt Nansenparken, og vil ikke bety noe for boligområdene som er under oppføring i dag.

Grønt og urbant
Onsdag 9. oktober presenterte OBOS de tre forslagene for Formannskapet i Bærum kommune. Utbyggingsområdet, med grendesentrene og Nansenparken, er på én kvadratkilometer. Det er samme størrelse som 125 fotballbaner.

– Flere boliger rundt Nansenparken vil gi en mer urban følelse, men området vil fortsatt ha en svært grønn profil med parken, lekeplasser og nærhet til sjøen og naturreservater. Arkitektkontorene har vist at det finnes mange muligheter, og nå er vi i dialog med Bærum kommune om veien videre, sier adm. direktør Daniel Kjørberg Siraj i OBOS Fornebulandet.

Må ha Fornebubanen
OBOS mener at en baneløsning er en viktig forutsetning hvis antallet boliger skal økes med opptil 2500.

– Vi er svært glad for at de borgerlige partiene har sagt de vil prioritere Fornebubanen, og at staten skal bidra med 50 prosent. Det er blitt realistisk å få på plass banen innen 2020, sier Kjørberg Siraj.

OBOS, IT Fornebu og KLP Eiendom er villige til å bidra til finansiering av banen, forutsatt en høyere utnyttelse av området. OBOS kan også være villig til å hjelpe kommunen med nye barnehager og skolebygg.

– OBOS er villig til å diskutere hvordan vi kan redusere den økonomiske belastningen for Bærum kommune. Dette kan bli en del av diskusjonen om merutnyttelse av området, sier OBOS-direktøren.