Arkitektene håper på forenklinger

Administrerende direktør i Arkitektbedriftene i Norge, Egil Skavang, håper at Erna Solberg tar med seg sine erfaringer fra Byggekostnadsprogrammet inn i den nye regjeringen.

Arkitektbedriftene er svært forventningsfulle til den nye regjeringens planer og gjennomføring av forenklinger, produktivitetsinnsats og forskning.

De mener det er positivt at det spesielt pekes på forbedring og forenkling av offentlige anskaffelser.

- Små arkitektbedrifter bruker i dag årlig flere hundre tusen kroner i å dokumentere standardopplysninger på stadig nye måter når de skal gi tilbud. Dessuten er kommunenes svake kompetanse på anskaffelser av arkitektur og byggverk i ferd med å bli en alvorlig problemstilling, sier administrerende direktør i Arkitektbedriftene i Norge, Egil Skavang.

Når regjeringen vil gjøre en spesiell innsats for å bedre produktiviteten tror Skavang at de blant annet tenker på byggenæringen, som bidrar med mer enn 14 prosent av landets samlede verdiskapning.

- Dette må bety at de vil medvirke til at de arbeidene man er i ferd med å starte opp, som Bygg 21 og senter for byggeprosesser på NTNU, får en kraft og kvalitet som vil gjøre en vesentlig forskjell, mener han.

- Vi kunne ønsket oss at byggenæringen var tydeligere angitt som et viktig satsingsområde, utover vei og tog, men Erna Solbergs initiativ Byggekostnadsprogrammet la et grunnlag som vi forventer hun vil bygge videre på, avslutter Skavang.