COWI kjøper Skansen Consult

COWI AS overtar 1. november aksjene i Skansen Consult AS, et Bergens-basert firma innen brannteknikk og brannrelatert sikkerhet.

Firmaet ble etablert i 1992 og har 38 medarbeidere fordelt på seks kontorsteder i Norge. Med de nye medarbeiderne på plass, kan COWI tilby markedet et av landets største brannfaglige rådgivermiljø med 70 medarbeidere.

Integrasjonen starter umiddelbart etter 1. november forutsatt godkjenning fra Konkurransetilsynet.

– Kjøpet understøtter vår strategiske målsetting om videre vekst i Norge innen prioriterte geografier og fagområder. Med kjøpet av Skansen Consult styrker vi vår posisjon vesentlig på Vestlandet, men også i Oslo og Tromsø, sier administrerende direktør Terje Bygland Nikolaisen i en pressemelding.

Videre sier Nikolaisen; – Som den dominante aktøren innen brannteknikk og brannrelatert sikkerhet, vil vi få et unikt kunde- og kontaktnett. Dette skal vi aktivt benytte for å erobre nye markeder, også regionalt, og slik befeste vår posisjon som den ledende rådgiveren innen store, komplekse funksjonsbygg, herunder flyplasser, sykehus, laboratorie- og kulturbygg i Norge.

– Kjøpet av Skansen Consult er i tråd med vår ambisjon om vekst i Vest, hvor de har en sterk posisjon, spesielt overfor privatmarkedet. I tillegg er kjøpet viktig for å utvikle kompetansetunge fagmiljøer, det styrker vår tverr- faglighet og markedsposisjon. COWI får nå blant annet tilgang til et meget interessant marked innen eiendoms- forvaltning, samt et voksende marked innen FDV. Skansen Consult tilfører solid kompetanse innen brannteknisk analyse og branndokumentasjon. I COWI setter vi kunnskap og kundeforståelse øverst. I Skansen Consult har vi til fulle fått innsyn i en virksomhet som tenker på samme måte, avslutter han.

Dag Skansen, gründer og styreleder i Skansen Consult, understreker at styret er svært tilfreds med å bli en del av COWI.

– Etter å ha mottatt svært mange interessenter til vårt foretak, utmerket COWI seg ved å passe vår organisasjon meget godt. Som gründer er det selvsagt knyttet en del følelser til det som har vært min "baby" i 20 år, men trender i markedet tilsier at en mer slagkraftig organisasjon vil sikre vekst og inntjening på en mer optimal måte.

Videre sier Skansen; – Vi har hatt sterk vekst de siste årene, nå var vi klar for å komme inn i et større kompetanse- miljø. Begge firmaene representerer sterke faglige miljøer, hvor vi både overlapper og kompletterer hverandre, det samme gjelder våre kunderelasjoner. I tillegg har vi sammenfallende geografiske vekstambisjoner. Vår samlede kompetanse og kapasitet gir det suverent beste tilbudet innen brannteknisk rådgivning.