Kan kjøre under jernbanen på Tretten til jul

Arbeidet med jernbaneundergangen på Tretten og brua over Mobekken går som planlagt.

- Målet er at trafikken på fv 254 kan kjøre under jernbanen på Tretten til jul, sier prosjektleder Per Kristian Bjerke i Statens vegvesen til vegvesen.no.

Trafikantene på fylkesvegen og naboene har vist stor tålmodighet i byggeperioden. Samtidig har de på nært hold kunne følge arbeidet som Gjermundshaug anlegg og flere underentreprenører har utført rett nord for jernbanestasjonen. Dag for dag har den 1.000 tonn tunge jernbaneundergangen reist seg. I tillegg bygger Vegvesenet 350 meter fylkesveg med fortau og 350 meter avkjøringsveg.

21. til 27. oktober er det togstans på Dovrebanen. Da graver entreprenørene seg gjennom jernbanen for så å skyve betongkolossen på plass. Lenger sør skal den nye trebrua over jernbanen ved Storhove heises på plass under togstansen.

- Selv om trafikken med person- og godstog stanser er det grunn til å minne om at det vil gå diverse arbeidstog på skinnene som Jernbaneverket bruker, sier Bjerke.

Veganlegget på Tretten vil ikke være endelig ferdig før våren 2014. Før anleggsmaskinene stilner skal det blant annet legges flere lag med asfalt, og plantes.

På andre siden av Lågen er den nye brua over Mobekken ferdig. Nå skal vegen inn mot brua fikses.

- Vi har klart å bevare den gamle steinkvelvsbrua, ved å bygge den nye betongbrua over. Jeg synes dette blir flott. Den nye brua får også plass til fortau, sier Bjerke.