Fang energityven

Onsdag er dagen for Fang Energityven arrangert av Grønn Byggallianse. Over 70 bygg fra deres medlemmer er meldt på til nattlig vandring.

Sammen med driftsansvarlige går man fra rom til rom for å finne unødvendige energityver.

Erfaringene fra fjorårets kampanje viser at man kan oppnå stor gevinst ved å bli med på Fang Energityven.

Rundt 90 bygg var meldt på til fjorårets Fang Energityven. Det ble avdekket 360 tiltak som krevde liten eller ingen investering for å utbedres.

Omlag 60 prosent av besparelsene lå hos leietaker og de resterende på felleskostnadene. De fleste tiltakene gjaldt bedre styring av lys- og ventilasjonsanleggene. Gjennomsnittlig energireduksjon som kunne oppnås viste seg å være 4,2 kWh/m2. Om man gjennomførte tiltakene på alle medlemmers bygg ville dette utgjøre et energireduksjonspotensiale på 1,85 GWh. Med en energipris på 90 øre/kWh (inkl. mva.) er dette en kostnadsreduksjon på 1.665.000 kroner.

Enova støtter opp under energismarte løsninger som tar ned energisløsingen i Norge. Energisparepotensialet i eksisterende yrkesbygg er enormt – og et ytterlig fokus på drift av eksisterende anlegg kombinert med energiledelse er et tiltak som kan spare det norske næringslivet for milliarder hvert år.

- Derfor er "Fang Energityven" i regi av Grønn Byggallianse et energismart initiativ som vi stiller oss bak sier markedssjef i Enova, Christian Hemmingsen.

Les mer om konseptet her