Rally-Petter kan bli nektet hytteutbygging

Petter Solgberg vil bygge hytte på Skei i Oppland, men byggesøknaden kan bli avvist.

Gd.no skriver at selskapet Sjöplatån AB, med Petter Solberg og kona Pernilla i spissen, søker Jøra Bygg Gausdal kommune om rammetillatelse for å sette opp et større hyttebygg med to boenheter i tomteområdet Skei fjellgrend.

Petter Solberg sier til gd.no at planen er å bruke ene halvparten som hytte for seg og familien og selge den andre, kanskje til venner.

For å kunne realisere hyttedrømmen for Petter Solberg, søker Jøra Bygg  egentlig om dispensasjon fra reguleringsbestemmelsene i området. Det påtenkte bygget, som egentlig består av to sammenbygde, toetasjes hytter med totalt bruksareal på 240 kvadratmeter, er nemlig klart i strid med reguleringsplanen.

11. oktober skal byggesaken behandles av Gausdal kommune. Gd.no skriver at administrasjonen i sin innstilling anbefaler at søkanaden avslås. Samtidig antydes det at en omregulering for deler av tomteområdet kan åpne for et bygg som det Solberg ønsker.

– Vi har alt vurdert om vi skal søke om omregulering for en del av tomteområdet vårt, ikke bare på grunn av Solberg-prosjektet, men også andre mulige utbyggingsprosjekt, sier daglig leder Odd Arne Solberg i Jøra Bygg til gd.no.

Petter Solberg sier han ikke ser for seg en framtid som hytteinvestor på Skei.

– Det tror jeg ikke. Dette er privat. Jeg driver med motorsport og ikke så mye business. Nå har jeg fokus på å vinne VM i rallycross neste år. Det er andre som jobber med businessen. Jeg holder meg til det jeg kan, sier Solberg til gd.no.