Solberg: Vi har funnet løsningene Norge trenger nå

Høyre-leder Erna Solberg sier at det viktigste i forhandlingene ikke har vært å finne en balanse mellom Høyre og Fremskrittspartiet, men å finne de løsningene Norge trenger.

Veien videre for Erna Solberg

* Høyre og Fremskrittspartiet la mandag fram en regjeringsplattform. Det innebærer at kongen ber Erna Solberg danne regjering så snart Jens Stoltenberg søker avskjed, i tråd med resultatet fra stortingsvalget.

* Stoltenberg har selv sagt at han vil søke avskjed så snart forslaget til statsbudsjett for 2014 blir lagt fram for Stortinget mandag 14. oktober. Den rødgrønne regjeringen fortsetter som forretningsministerium inntil Erna Solberg er klar til å overta.

* Så snart Erna Solberg har presentert sin nye regjering for kongen og tatt imot den sedvanlige hyllesten fra sine velgere og støttespillere på Slottsplassen, starter det viktige arbeidet med å endre statsbudsjettet.

* Høyre og Fremskrittspartiet skal legge fram det som kalles tilleggsproposisjoner til statsbudsjettet innen 8. november. Deretter skal Stortinget overta budsjettarbeidet.

* Finanskomiteens innstillinger skal avgis innen 20. november. I løpet av en uke skal finansdebatten gjennomføres før Stortingets øvrige komiteer starter arbeidet med omdisponeringer innenfor den vedtatte rammen.

* Alle komiteenes budsjettinnstillinger skal være ferdig behandlet i Stortinget senest 15. desember. Budsjettinnstillingene blir behandlet etter hvert i et samlet storting, og under voteringen fattes det endelige vedtak om bevilgningene til alle utgifter i budsjettet.

– Vi har gått gjennom område for område. Hvilke løsninger trenger Norge nå? Det viktigste har ikke vært å finne en balanse mellom Høyre og Fremskrittspartiet, men å finne de løsningene som Norge som land trenger i årene fremover. Det er først og fremst det en regjering skal gjøre, ha blikket på de utfordringene et land står overfor, sier Solberg på pressekonferansen på Sundvolden mandag kveld.

Sammen med Frp-leder Siv Jensen legger hun fram en regjeringsplattform som består av 75 sider.

Ifølge Solberg inneholder dokumentet med regjeringsplattformen åtte hovedsatsingsområder.

– Vi har krystallisert ut prosjekter som skal gjøre Norge mer robust, sier hun.

Vi kommer tilbake med mer.