Venter fortsatt godt marked for tekniske installasjoner

De tekniske entreprenørene i Norge ventes å omsette for om lag 77 milliarder kroner i 2013, viser den ferske markedsrapporten fra Norsk Teknologi.

De neste to årene er det utsikter til om lag 3 prosent årlig vekst, men rapporten viser også at det er regionale forskjeller. Det forventes at Østlandet og Troms får sterkest vekst de neste årene, mens bl.a. Østfold og Vest-Agder ligger an til å få en noe svakere utvikling.

- Markedet for tekniske installasjoner har hatt kraftig vekst det siste tiåret. Nedgangen under finanskrisen ble mindre alvorlig enn mange fryktet, og aktiviteten tok seg ganske raskt opp igjen. Relativt høy økonomisk vekst, rekordhøye petroleumsinvesteringer, kraftig befolkningsvekst og økt tilflytting til byene har bidratt til økt etterspørsel etter nær alle typer bygg- og anleggsarbeider, sier Jens Lysøe, direktør økonomi og administrasjon i Norsk Teknologi.

Markedsrapporten, som er utarbeidet i samarbeid med Prognosesenteret, viser at det totale markedet for tekniske installasjoner i 2014 forventes å øke med om lag tre prosent sammenlignet med 2013. Også i 2015 forventes det at veksten fortsetter med om lag samme takt. Det vil fortsatt være et stramt arbeidsmarked de neste årene.