Trollstigplatået tildelt Europeisk stålpris

Reiulf Ramstad mottok på vegne av Reiulf Ramstad Arkitekter AS den europeiske prisen ”ECCS European Steel Design Awards 2013” for Trollstigplatået i Rauma kommune i Møre og Romsdal under en høytidelig prisseremoni i Milano 3. oktober på ECCS Steel Construction Day 2013.

Til sammen 13 flotte prosjekter fra hele Europa ble hedret med hver sin stålpris.

- Selv om vi etter hvert har mottatt flere priser for Trollstigplatået, er jeg spesielt glad for at vi nå har blitt tildelt en internasjonal pris for bruken av stål i prosjektet. Stål som konstruksjonsmateriale er meget sentralt og framtredende og går som en rød tråd gjennom hele anlegget, sier  arkitekten Reiulf Ramstad.

- En velfundamentert bruk av materialer og kunnskapen om deres egenskaper er en viktig del av arkitekturens kjerne. Materialkunnskap og detaljutforming er sentralt for å finne bærekraftige løsninger og prosjektere bygninger på en kvalitativ måte, uttaler arkitekten.

For arbeidet med Trollstigplatået ble det også delt ut pris til byggherre Statens vegvesen, Turistvegseksjonen , rådgivende ingeniør Dr. Techn Kristoffer Apeland AS og stålentreprenør Christie & Opsahl AS.

Det var Norsk Stålforbund som nominerte vinneren av Norsk Stålkonstruksjonspris 2013 til den europeiske prisen som utgis annen hvert år av European Convention for Constructional Steelwork (ECCS). Prisen består av et diplom og en forgylt bolt som tildeles byggherre, arkitekt, stålkonstruktør og stålentreprenør.

Prisen er ment å oppmuntre til kreativ anvendelse av stål i design og konstruksjon. Prisen deles ut til en stålkonstruksjon som har kvaliteter både hva angår estetikk, teknikk, miljø og økonomi. Konstruksjonen skal være ferdigstilt i løpet av de siste tre år. Tidligere vinnere har holdt en meget høy standard, og prisen har derfor fått den nødvendige prestisje som er viktig for prisen og for stålmiljøet.

- Anlegget består av mange elementer, flomvoll, kafe, gangbro, gangveier og utsiktsplattformer, der bruken av naturstål glir godt inn i naturen. Vi har lagt mye arbeid og pasjon i dette anlegget. Derfor er det meget hyggelig og inspirerende med så stor internasjonal oppmerksomhet, avslutter Reiulf Ramstad.