Solberg binder seg ikke til 50 prosent kvinner

Påtroppende statsminister Erna Solberg og hennes regjeringspartner Siv Jensen vil ikke binde seg til 50 prosents kvinneandel i den nye regjeringen.

Ut over denne føringen var det fredag svært lite de to ville si om sammensetningen av det som blir omtalt som Solberg-regjeringen. Begge garanterer at det ikke er mangel på kvalifiserte kandidater i de to partiene.

Gjennomgangstonen hele uken har vært at de politiske sakene skal ryddes av veien og presenteres i en regjeringserklæring før de to partilederne tar for seg personkabalen og departementsstrukturen.

Forhandlingsdelegasjonene møtes igjen lørdag, da til en forholdsvis kort runde. Søndag er det hviledag, bortsett fra for dem som sitter og skriver ut fulltekst på de forskjellige politikkområdene det er oppnådd enighet om.

De to partilederne sier de har ryddet både små og store saker av veien, men gjentar sitt mantra om at ingenting er klart før alt er klar.

Det er ventet at regjeringserklæringen blir presentert onsdag eller torsdag og at Solberg-regjeringen tar over kort tid etter at de rødgrønne har lagt fram sitt siste statsbudsjett 14. oktober. Medlemmene av Solbergs regjering skal først presenteres for kong Harald, før de mottar folkets hyllest på slottsplassen. (©NTB)