Bygger vei for 5,1 milliarder i Nordland

Høsten 2014 begynner anleggsarbeidet på utbyggingen av E6 i Helgeland.

- Utbyggingen av E6 mellom Korgen og Bolna betyr tryggere og raskere trafikk på en vei som er svært viktig for både Helgeland og hele Nord-Norge. Utbyggingen av ti delstrekninger og det meste av driften og vedlikeholdet på strekningen skal lyses ut i én samlet konkurranse. Dette betyr at samme entreprenør vil stå for utbygging, drift og vedlikehold,uttaler samferdselsminister Marit Arnstad i en pressemelding fredag.

Delprosjektet Helgeland nord består, ifølge Statens vegvesen, av i alt ti parseller på strekningen Korgen – Bolna. Veipakke E6 Helgeland inneholder bygging og utbedring av i alt 150 kilometer vei, og er beregnet å koste rundt 5,1 milliarder kroner. Omtrent fire milliarder dekkes av staten, mens bompengeandelen er på rundt 1,1 milliarder kroner.

- E6 Helgeland er et prosjekt vi har jobbet med i mange år, og jeg er glad for at det nå er lagt frem i statsråd. Nå venter vi på regjeringsskiftet, og avventer behandling av prosjektet i det nye Stortinget, sier regionvegsjef Torbjørn Naimak i Statens vegvesen.