Entreprenør utestengt etter sprengningsulykke

 En arbeider på Statnett-prosjektet Ørskog – Fardal ble sendt til Førde sykehus med skader i kne og lårbein etter en sprengningsulykke på en skogsbilvei. Den ansvarlige entreprenøren er inntil videre utestengt fra å gjøre sprengningsarbeid for Statnett.

Den 25. september, under sprengning på skogsbilveien Slakkarvegen fram til trafostasjon under oppføring på Hagafjellet i Sogndal, ble en arbeider truffet av steinsprut, og sendt til Førde sykehus.

– Han pådro seg skader i kneet og lårbeinet, og skadene var såpass alvorlige at han måtte operere i kneet, sier ansvarlig kommunikasjonssjef Martha Hagerup Nilson til Byggeindustrien.

Arbeidet på den 4,2 kilometer lange veien ble umiddelbart stanset, og ferdigstillingen blir dermed forsinket.

Trafostasjonen på Hagafjellet inngår også i entreprisen, men arbeidet pågår, da det allerede er anlagt vei fra Lystedalen opp til stasjonen.

Nilson forteller at hendelsen er rapportert til politiet, Arbeidstilsynet og til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), og at Statnett ikke kan gå ut med hvilken entreprenør det er snakk om mens etterforskning av saken pågår.

I påvente av politiet og DSBs konklusjon, er entreprenøren inntil videre utestengt fra alt sprengningsarbeid på Statnett prosjekter, og Statnett uttaler at de ser svært alvorlig på hendelsen.

– Statnett har gitt entreprenøren beskjed om at de ikke får fortsette med arbeidet på veien, sier Nilson.

Sogn avis omtaler ulykken på sine nettsider, og opplyser om at ulykken skjedde mellom Skjeldestad og Lerheim langs Slakkarvegen.

I tillegg til å benyttes til anleggstrafikk til og fra trafostasjonen på Hagafjellet, skal veien fungere som avlastning for innbyggerne i Øvstedalen, skriver avisen.

Nilsen bekrefter overfor Sogn Avis at ulykken vil forsinke arbeidet med skogsbilveien, men at den ikke vil få konsekvenser for prosjektet for øvrig.

I sommer ble norgeshistoriens største salve fyrt av på prosjektet Ørskog - Fardal.

Les saken, og se videoen her.