Sandvik ny konsernsjef i Mestergruppen

Styret i Mestergruppen har ansatt Mikkel Sandvik (42) som konsernsjef.

Han tiltrer jobben i begynnelsen av januar 2014.

Sandvik har de seneste tre årene vært administrerende direktør i Dooria AS, og har gjennom rollen som leverandør opparbeidet seg betydelig innsikt i byggevarebransjen og god kjennskap til Mestergruppen som selskap.

Før dette var han ansatt i Luxo ASA, først som leder av virksomheten i USA og deretter som konsernsjef. Luxos virksomhetsområde var belysning, og selskapet var i denne perioden også børsnotert. Mikkel har i tillegg innehatt forskjellige lederstillinger i ulike norske og internasjonale virksomheter.

Styret vil også takke Eskild Larsen for sin betydelige innsats i perioden som konstituert konsernsjef, og ser frem til hans videre positive bidrag til videreutvikling av Mestergruppen.

- Jeg er naturligvis skuffet over at jeg ikke ble tilbudt jobben som konsernsjef på permanent basis, men jeg har tillit til at styret har tatt en god og riktig beslutning for selskapet. Jeg har nå jobbet med Mestergruppen i tre år i ulike roller. Mitt utgangspunkt er at jeg til enhver tid fokuserer på å gjøre den jobben jeg har på best mulig måte for selskapet. Jeg vil nå fokusere på at den nye konsernsjefen skal komme godt i gang når han begynner i januar slik at dette blir en god prosess for kunder, ansatte og øvrige involverte, sier Larsen.

- Internt i Mestergruppen oppfatter vi nå at utgangspunktet er godt selv om markedet oppleves som noe stagnerende. Vi har tydeliggjort strategien og posisjonene våre, vi har etablert enklere og mer oversiktlig struktur, vi er i ferd med å gjennomføre flere viktige lønnsomhetsforbedringsprosesser i selskaper som har hatt underskudd og vi frigjør energi og fokus hos våre dyktige ledere og ansatte til å fokusere på kunder og omsetningsvekst, legger Larsen til.