Den Kloke Tegning vil lære av hverandres feil

Feil som er gjort blir minst like viktig som suksesshistorier under den 10. utgaven av Den kloke Tegning.

Hvilke erfaringer har bransjen gjort seg med 3D og BIM? Jubileumsutgaven av Den Kloke Tegning vil ta utgangspunkt i dagens bruk av 3D og BIM og se på status og metoder. Et viktig element ved årets konferanse er at foredragsholderne blir bedt om å by like mye på sine feil som sine suksesser på veien til målet.

- Etter fjorårets konferanse kom det tilbakemeldinger på at man ønsket seg mindre «glansbilder» og mer «skitt på fingrene» type foredrag. Dette har vi prøvd å gjøre noe med i år, forteller programkomitemedlem Heidi Berg i Vianova Systems as.

- Vi er forbi tiden hvor BIM må «misjoneres for» og dermed kun blir omtalt i store glinsende overskrifter. Nå er dette blitt en arbeidsmetodikk med teknologi og prosesser som vi alle må ta del i og forme og forbedre for å få fullt utnyttet den gevinsten som ligger der for bygg- og anleggsbransjen, fortsetter Berg.

Den 10. utgaven av Den Kloke Tegning går av stabelen på Clarion Hotel Oslo Airport, Gardermoen, 23. og 24. oktober. Berg lover et godt og variert program og hun håper et bredt spekter av bedrifter vil delta på konferansen.

- Budskapet om dokumenterte nytteverdier av BIM begynner å spre seg bra, men det kan spres enda bredere, påpeker Berg.

Her finner du komplett program og informasjon om påmelding til jubileumsutgaven av Den Kloke Tegning.