IEC-HUS skal levere tømrerarbeid til Østre Hageby

IEC-HUS sitt avdelingskontor i Rogaland har inngått avtale om komplett leveranse av alt tømrerarbeid til prosjektet «Østre Hageby».

Eder Biesel Arkitekter har tegnet Østre Hageby som inngår i «Framtidens byer» og prosjektet skal nå gjennomføres. «Framtidens Byer» er et program i samarbeid med staten og de 13 største byene i Norge, med mål om å redusere klimagassutslippene og skape gode miljøvennlige bomiljøer.

Østre Hageby vil bestå av totalt 66 boenheter hvorav IEC-HUS skal levere 40 enheter fordelt på seks rekker og med utførelse i tre. Sola Bygg skal levere resterende 26 leiligheter fordelt på to blokker som kombinerer tre og betong.

Det er INEO Eiendom og Base Property som står som utbyggere og Arkitektkontoret Eder Biesel Arkitekter AS har tegnet prosjektet. Her vil alt bli bygget etter passivhus-standard. Det vil si at boligene vil ha et energibehov på bare 25 prosent i forhold til tradisjonelle boliger. Dessuten legges det stor vekt på god luftkvalitet og at alle installasjoner og bygningstekniske løsninger skal være robuste og brukervennlige.

- Dette blir et utrolig spennende prosjekt, og vi er veldig glade for å få bli med på å bygge opp et boligfelt med så stort fokus på passivhus og fornybare energikilder, sier regionleder Rune Bratlie i IEC-HUS.

IEC-HUS er en boligleverandør som startet opp i 2000. Husene bygges etter elementmetoden.

- Det vil si at vi leverer vegger og etasjeskille som elementer og takverk ferdig prefabrikkert. Vi heiser og monterer yttervegger og gulv på ca. 2-3 dager, og etter ytterligere 3-4 dager er også taket tett. Det å bygge etter elementmetoden, kalt ferdighus, har sine fordeler med at byggetiden blir kortere. Dette fører til lavere totalkostnad og mindre risiko for fuktskade, heter det i en melding fra selskapet.