KTV Group gjorde gull av grå fasader

Fem falmede 70-tallsblokker i Fyllingsdalen i Bergen har gjennomgått en ekstrem forvandling, og boligprisene har økt med inntil ti prosent.

– Dette er blitt storslått. Fasadeendringene er det man umiddelbart legger merke til. På innsiden har vi erstattet gamle rørsystemer som var montert på utsiden av vegger, med helt nye rørgater inne i veggene, og det utføres jevnlig våtromkontroller. I sum har alt dette vedlikeholdsarbeidet ført til at den enkelte andelseier har fått verdiøkning på boligen. Samtidig har vi gjort fasadeendringene uten husleieøkning, sier styreleder Berit Moldestad i Løvåsen borettslag i en pressemelding.

Hun fremhever innsatsen som KTV Group har utført på fasadene.

– Siden blokkene stod ferdig tidlig på 70-tallet har vedlikeholdet vært ad-hoc-basert, mens vi nå har inngått en vedlikeholdsavtale for de neste 20-årene som gir forutsigbarhet og langsiktighet i vedlikeholdet. Nå er det bare mindre arbeid igjen før blokkene er ferdig overhalt, sier hun. Det er 262 leiligheter, noe som gjør Løvåsen til et av de større borettslagene i Bergen.

– Nå fremstår borettslaget som et velstelt, moderne og vedlikeholdt boligområde. Vi skal etterhvert montere skilt ved inngangen til borettslaget som blir opplyst med logo og henvisning til våre nettsider. Og det er ikke tvil om at bomiljøet har hatt godt av det vedlikeholdsarbeidet som har vært gjennomført. Tilbakemeldingene fra beboerne er svært gode, men før vi startet dette prosjektet var det en del som var skeptiske, sier Moldestad.

KTV Group uttaler at de registrerer at flere borettslag følger eksempelet fra Løvåsen.

– Den handler om å vedlikeholde bygningsmassen, og Løvåsen har fungert som en inspirator for andre borettslag som ble oppført på 70-tallet, styreleder Kennet Nilsen i KTV Group.