Kjører ulovlig, og skjeller ut anleggsarbeiderne

– Folk har liten respekt for skiltingen vår.
Anleggsarbeidere i Harstad fortviler over uforskammede bilister som dundrer forbi forbudsskiltene.

Erik Bergflødt er ansatt i Harstad kommune, og er en av flere som ukentlig opplever å bli utskjelt av bilister, skriver bladet Nordlys på sine nettsider.

Arbeiderne setter opp skilt langs de kommunale veiene som det jobbes på, for å begrense trafikken i tida arbeidet pågår.

– Men vi opplever at svært få sjåfører overholder dette pålegget, og slik settes både våre og deres liv i fare. Nå ønsker jeg å sette fokus på at dette har blitt et problem for oss i hverdagen, uttaler Bergflødt.

Han forteller at mange av sjåførene ikke forstår hvorfor det er satt opp blindveiskilt, der kollektivtransporten har lov til å passere.

– Mange ser at det likevel er klar bane, og da bryter de seg fram. De tenker ikke på at ei gravemaskinskuffe plutselig svinger rundt, eller at jeg kommer krypende opp fra grøfta akkurat da, sier Bergflødt.

I tillegg til at arbeiderne føler seg utrygg på jobb, blir de ofte skjelt ut av sjåfører som irriterer seg over gravearbeidene.

– Det blir ofte en finger og noen skjellsord. "Dere må for helvete skjønne at vi skal forbi", er noe vi ofte får høre, sier Bergflødt.

Bergfløt uttaler overfor Nordlys at hvis bilistene ikke begynner å respektere skiltingen, vil kommunen bli nødt til å stenge veiene fysisk, noe som vil gå utover det kollektive transporttilbudet.

Les hele saken på Nodlys her.