Brannvegg hindret større brann i Porsgrunn

Brannen i et næringsbygg i Porsgrunn har blusset opp igjen etter at brannmannskapene tidligere mente de hadde kontroll. En brannvegg har hindret spredning til andre trehus i gata.

– Brannen blusset opp igjen, så brannvesenet som hadde drevet etterslukking måtte tilbake igjen med flere mannskaper. Husene står veldig tett, men det var en brannvegg i mur som var til veldig god hjelp og som har hindret spredning, sier operasjonsleder Arne Gunnar Tollehaugen i Telemark politidistrikt til NTB.

Ved 4-tiden natt til onsdag meldte brannvesenet at de hadde startet etterslukking, men klokken 5.45 ble det klart at brannen hadde blusset opp igjen.

– Politiet har fortsatt sperret av Porsgrunnsbrua i begge retninger, opplyser Tollehaugen.

Brua ble åpnet for trafikk etter å ha vært stengt under slukkingen, men politiet har altså måttet stenge den igjen etter at brannen blusset opp.

Brannmannskaper fra både Porsgrunn og Skien hjelper til med slukkingen av brannen i Vestre gate, som inneholder en god del eldre trehusbebyggelse.

Ved siden av næringsbygget ligger det bolighus, og på andre siden av gaten ligger et større kjøpesenter.

Åtte personer ble evakuert fra to nabohus, men disse fikk flytte hjem igjen på morgenkvisten.

– Åtte personer har fått flyttet tilbake igjen, men to personer har måttet ta inn på hotell, sier operasjonslederen.

Ingen personer er blitt skadd i brannen og næringsbygget var tomt da brannen brøt ut. Politiet ble varslet klokken 1.20. (©NTB)