Både utbygger Rom Eiendom og flere av hallens nye leietakere var til stede utenfor Østbanehallen da den offisielle tildukingsseremonien, som markerte at det viktige arbeidet med å pusse opp og fornye bygget nå igangsettes, fant sted.
Da var allerede rivingsentreprenør Riv-Tek i gang med rivingsarbeidene.
Også prosjekteringsgruppa var til stede. Den består av ÅF Norge på elektro og VVS, Høyer Finseth på byggeteknikk og Mellbye Arkitekter. Aase Byggadministrasjon har bygge- og prosjektledelsen for byggherre ROM Eiendom.
– Ambisjonen er at Ø skal bli et helårs torg som hele Oslo kan benytte og være stolte av at utgjør selve inngangsporten til byen for mange besøkende, sier Trond Rusten, prosjektdirektør i Rom Eiendom.
Satsingen kommer som et resultat av at Østbanehallen i mange år har hatt en noe ubestemmelig tilværelse med et mylder av forretninger og spisesteder. Nå skal bygget løftes til å stå i stil med den historien og kulturarven som det bærer med seg.
– Vi har jobbet lenge og hardt med å få på plass en god miks av spisesteder og forretninger til Ø, som alle sammen kan møte ulike behov og fylle ulike sosiale funksjoner, sier Trond Rusten.
Med blant annet et fransk-italiensk brasserie, en gastropub, en sushibar og et 500 kvm matmarked, skal man som besøkende på Ø kunne spise godt til alle døgnets tider. Man skal kunne få vite alt om Oslo og hva som skjer i byen på Turistinformasjonen. Og man skal kunne sove godt på Comfort Hotel Grand Central – som sammen med restauranten Bella Bambina allerede nå er åpent og utgjør en forsmak på hva Ø skal være.
– Ø er rett og slett sammensmeltningen av disse ulike spisestedene og forretningene til en helt spesiell helhet innenfor Østbanehallens unike arkitektoniske rammer – som vi også vil løfte til et helt nytt nivå, forteller Rusten.